Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je hebt net gegeten en je krijgt direct weer honger, je bent simpelweg niet verzadigd. Voor sommige verdwijnt het hongergevoel na een half uurtje maar voor de ander blijft het hongergevoel uren hangen en soms verdwijnt het die dag niet eens.

Hoe komt dit?
Je lichaam kan resistent worden tegen teveel eten en je een vals hongergevoel geven, dit komt door het hormoon leptine.
Leptine wordt afgescheiden door je vetcellen en zorgt ervoor dat je hersenen een signaal krijgen dat je vol zit en je niet meer hoeft te eten. Bij sommige mensen is hun lichaam resistent geworden voor dit hormoon, Deze mensen blijven dus (onbedoeld) veel eten.

Wil je weten of jij leptine resistent bent en hoe je dit oplost? kijk dan snel de video voor het complete verhaal.

Klik hier voor de video

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.