Meer eten is meer afvallen

Een bekende afslank klacht is: ’’ ja maar, ik mag maar zo weinig eten!’’

FOUT

Je moet veel meer eten maar je beweegt veel te weinig.

Ik zal mijn directe antwoord toelichten:
Zoals jullie weten slank ik ééns per jaar af en kom ik de rest van het jaar doelbewust weer aan. Ik klaag nooit over mijn voeding omdat ik vrij veel mag eten.

Mijn ‘’geheim?’’

Bewegen, bewegen, bewegen.

Wanneer ik in mijn afslank fase zit eet ik tussen de 2500 en 3000 kcal en ik kan deze hoeveelheid eten omdat ik per dag redelijk wat beweeg.
Mijn gemiddelde werkdag ziet er namelijk zo uit:

6:00-7:00 ontbijt 600 kcal.
7:00-12:00 werk
12:00-13:00 lunch 700 kcal

13:00-14:00 trainen
14:00-17:00 werk
17:00-18:00 avond eten (1000 kcal)

18:00-22:00 werk
22:00-23:00 avond snack / huishouden (200 kcal)

Wat neerkomt op +- :
– 10 uur actief werken of trainen
– 7 uur zittend werken of eten
– 7 uur slaap / complete rust

Dit betekent dat ik op één dag 3 behoorlijke maaltijden mag eten van minimaal 600 calorieën per stuk, daarnaast houd ik nog wat ruimte voor m’n overheerlijke bakje kwark.

Nu heb ik het geluk dat ik voor een groot deel van de dag een staand beroep heb, heb je dit niet? Dan kun je de porties natuurlijk een stuk kleiner maken.

Mijn tips:
– Zorg voor 3 redelijk grote eet momenten per dag.
– Beweeg veel. Des te meer je beweegt des te minder tijd je hebt om te eten. Ook zal het vele bewegen je eraan herinneren wat je doelstelling is.
– Eet een juiste verdeling van eiwitten, koolhydraten en vetten bij iedere maaltijd.
– Zorg dat je altijd een nood snack hebt om snaaien te voorkomen
– Laat aan het einde van de dag wat ruimte over voor een snack zodat je die eventueel kan overslaan wanneer je de rest van de dag te veel hebt gegeten.
– Besef dat, wanneer je meer eet en beweegt je afslank proces sneller gaat en langduriger vol te houden is.

Ignite your fire and grow stronger🔥

Meer blogs

Donatie actie: 1 jaar lang gratis trainen.

[𝐆𝐞𝐟𝐞𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐞𝐞𝐫𝐝 𝐌𝐨𝐡𝐚𝐦𝐦𝐚𝐝!] Wat wil ik en vooral Mohammad jullie bedanken voor alle donaties Mohammad en zijn ouders wonen sinds 1 jaar in Nederland en kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Mohammad gaat namelijk 5 dagen per week naar...

Lees meer >

Onervaren sporter laten trainen met een ervaren sporter. Kan dat?

Laatst kreeg ik een goede vraag: Maakt het uit dat ik een duo personal training volg met iemand die veel fitness ervaring heeft terwijl ik dat niet heb? Hier kan ik kort en krachtig over zijn: Nee Sterker nog het...

Lees meer >

Afslanken? Zo maak je het een stuk makkelijker.

De afslank pogingen zijn eindeloos... Iedereen kent wel iemand die ooit heeft geprobeerd af te slanken of daar nu mee bezig is. Maar, waarom gaat dit zo vaak fout?   Het klinkt zo simpel: ik start met sporten en ga...

Lees meer >
× Whatsapp

UITSTEKEND
44 recensies op
Luca Griotti
Luca Griotti
2022-06-15
Mooie sportschool met goede keuzes aan machines. Ook hangt er een leuke, gezellige sfeer en met je vragen kan je altijd terecht.
Lonneke Hofstede
Lonneke Hofstede
2022-06-03
Geweldig leuke sportschool. Ze werken met goed werkende app waar je alles in kan bijhouden. Geen wachttijden bij de fitness apparaten.
Tieme Verhoog
Tieme Verhoog
2022-06-03
Fijne sportschool, goeie machines. Vooral de maandelijkse uitdagingen waar beloningen te winnen vallen zijn leuk.
christian rappa
christian rappa
2022-04-16
Fijne sportschool, waar niks moet,maar veel mag. Instructie van aardige en kundige instructeurs wanneer nodig, is aanwezig maar je kan geheel zelfstandig je programma afwerken.
Suzanne Speksnijder
Suzanne Speksnijder
2022-04-13
Leuke, gezellige, kleinschalige sportschool, waar ik me prima op mijn gemak voel! Ik sport hier graag en de instructeurs/eigenaar zijn altijd wel in voor een gezellig praatje! Dus ik zou zeggen ga eens langs voor een proefles 💪🏻...
Vanessa Rappa
Vanessa Rappa
2022-04-12
Heerlijke laagdrempelige sportschool. Geweldige app waarin je alles kan bijhouden en je zo meer bewust wordt van alles. Veel mogelijkheden dus heerlijke sportschool
MarlonSmedia
MarlonSmedia
2022-03-29
Fijne laagdrempelige sportschool. Waar jong en oud zich op hun gemak voelen en met goede begeleiding aan hun gezondheid kunnen werken. Ruime keus aan toestellen, ook voor cardio.
Linda Durgaram
Linda Durgaram
2022-03-06
Ik zocht een sportschool die net even anders was. Vooral krachttraining doet. Ben blij ik ben hier lid geworden. Je hebt hier heerlijk de ruimte en het is schoon. De trainers kan je alles vragen en nemen de tijd voor je. De sportschool is laagdrempelig echt iedereen is welkom. Jong oud en zoals ik met een beperking. . Beste keuze die ik kon maken 👍🏼